Tiental Jong Ajax boekt tegen Jong AZ derde zege van seizoen | NU

Jong Ajax heeft vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong AZ de derde overwinning van het seizoen geboekt. Ondanks dat de Amsterdammers lange tijd in ondertalsituatie speelden, won de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag met 3-2.

Het beloftenteam van Ajax kwam halverwege de eerste helft met tien man te staan nadat Victor Jensen met rood moest vertrekken vanwege natrappen. Op dat moment stond het door treffers van Peer Koopmeiners (0-1) en Enric Llansana al 1-1.

Brian Brobbey hielp de thuisploeg vlak voor rust aan een voorsprong. Kort na de pauze maakte hij er uit een makkelijk gegeven strafschop 3-1 van. Op aangeven van Koopmeiners noteerde Richonell Margaret de aansluitingstreffer en drie minuten voor tijd leek invaller Tijmen Wildeboer er 3-3 van te maken. Zijn volley belandde echter op de paal, waardoor Jong Ajax voor de derde keer in zeven wedstrijden wist te winnen.

Op Sportpark Zoudenbalch wist NEC wél te profiteren van een langdurige overtalsituatie. De Nijmegenaren waren met 1-4 te sterk voor Jong FC Utrecht, dat vanwege een rode kaart voor Sylian Mokono ruim een uur met tien man moest spelen.

Voor de uitsluiting van Mokono, die na twee gele kaarten moest vertrekken, stond het door doelpunten van Hicham Acheffay (1-0) en Jonathan Okita 1-1. Na rust hielpen Bart van Rooij, Souffian El Karouani en Terell Ondaan de bezoekers aan een ruime zege.

Later op vrijdag staan in de Keuken Kampioen Divisie ook nog FC Volendam-Jong PSV en Excelsior-MVV op het programma.


NEC was vrijdag met 1-4 te sterk voor Jong FC Utrecht. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie