Ook na december moet je je juist voorbereiden op de strenge temperaturen

December is voorbij en we zijn dus weer een stukje dichter bij de zomer. Maar vergis je niet, de winter gaat nog door tot maart. Ook al is het december geweest, in de maanden januari, februari en maart kan het nog erg koud worden. Daarom is het belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. In dit artikel vind je de beste tips om warm te blijven tijdens deze koude maanden.

Thermo ondergoed

Thermo ondergoed zorgt er niet alleen voor dat je warm blijft, het zorgt er ook voor dat zweet in de stof komt. Dit zorgt voor minder irritaties en houdt het lichaam warmer als je niet actief bent. Thermo ondergoed bestaat namelijk uit meerdere lagen. Hierdoor hoeft je lichaam niet hard te werken om warm te blijven. 

Een trui of T-shirt

Ben je een echte koukleum, kies dan voor een trui over je thermo ondergoed. Dit kledingstuk heeft eigenlijk als enige doelhet vasthouden van de warmte. Omdat je al thermo ondergoed draagt en ook nog een jas aan doet, is een trui niet essentieel. Mocht je het dus snel warm krijgen, kan je ook kiezen voor een T-shirt. Vriest het en lijkt thermo ondergoed en een trui nog steeds niet warm genoeg, dan kun je ook kiezen voor een tweede thermo laag. Naast thermo ondergoed zijn er ook thermo T-shirts en thermo broeken. 

Een winterjas

Een goede winterjas is een van de belangrijkste kledingstukken om warm te blijven, maar waar moet je nou op letten? Allereerst bepaal je waar de jas voor gebruikt gaat worden. Is de jas voor werk, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een winterwerkjas van Engelbert Strauss. Deze jassen zijn niet alleen warm, je kan er ook nog is goed in bewegen. Zoek je een jas voor in de stad die warm en stijlvol is, dan kan je kiezen voor een winterjas die je mooi vindt.

Daarnaast is het altijd belangrijk om te kijken naar een goede gewatteerde jas. Een gewatteerde jas is warmer dan een niet gevoerde jas zoals een mantel. Synthetische stoffen kun je beter vermijden, omdat deze stoffen na een tijdje klam kunnen gaan aanvoelen en je dus zal gaan zweten. Niet fijn dus als je even actief was tijdens bijvoorbeeld het fietsen.

Regenjas

Is het niet alleen koud, maar regent het ook, kies dan voor een waterbestendige winterjas. Als er water door je winterjas komt, is het lastig om warm te blijven. Waterbestendige winterjassen bestaan uit een stof die zo nauw geweven is dat het water er moeilijk doorheen komt. Dit zijn bijvoorbeeld  materialen als polyester en nylon. Deze materialen zijn beter bestemd voor water dan katoen. Let wel goed op of de jas waterbestendig is of waterafstotend. Een waterafstotend jack is namelijk slechts bestand tegen een bepaalde hoeveelheid regen.

Om warm te blijven tijdens de koude wintermaanden draag je dus thermokleding, een warme trui en een winterjas. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor een waterafstotende jas als het regent.