Oefenduel PSV afgelast vanwege positieve coronatest bij tegenstander | NU

De oefenwedstrijd van PSV vrijdag tegen de amateurs van UNA is op het laatste moment afgelast. Bij de tegenstander van de Eindhovenaren is een speler positief getest op het coronavirus.

Het duel tussen PSV en UNA zou om 20.00 uur beginnen op De Herdgang. De selectie van UNA was al aanwezig op het trainingscomplex van PSV, maar een uur voor de aftrap kreeg een speler een telefoontje dat hij besmet is met COVID-19.

UNA vertrok vervolgens meteen onverrichte zaken terug naar Veldhoven. PSV gaat nu nog wel een onderling oefenduel spelen op De Herdgang. Team Denzel Dumfries neemt het in twee keer 22,5 minuut op tegen Team Nick Viergever.

Het treffen met UNA zou de eerste vriendschappelijke confrontatie van PSV zijn in de voorbereiding op komend seizoen. De nummer vier van vorig seizoen begon vorige week met trainen onder leiding van de nieuwe trainer Roger Schmidt.

PSV gaat van maandag tot en met zondag op trainingskamp in het Duitse Marienfeld en speelt daar achter gesloten deuren oefenwedstrijden tegen SC Verl (8 augustus) en KFC Uerdingen 05 (9 augustus).

Vervolgens oefent PSV in het eigen Philips Stadion nog tegen Vitesse (15 augustus) en Willem II (21 augustus), om op 13 september aan de Eredivisie te starten met een uitduel met FC Groningen.