In de spotlights: Felix Flos

Op Debeterewereld.nl zetten we graag duurzame instanties, bedrijven of initiatieven in de spotlights. Vandaag is de beurt aan Felix Flos. Dit merk biedt unieke sokken aan die niet alleen lekker zitten, maar ook een positieve impact hebben op onze planeet. Het merk heeft zodoende erg veel raakvlakken met onze website.

Wie of wat is Felix Flos?

Felix Flos is een vooruitstrevend merk in de wereld van sokken. Deze wereld lijkt ietwat verzadigd te zijn, maar sinds 2019 laat Felix Flos hier een frisse wind door waaien. Het merk biedt lekker zittende sokken van katoen aan en probeert hier op meerdere manieren impact mee te maken:

  • Sociale impact. In het magazijn van Felix Flos werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het merk zet hun behoeften voorop en hecht veel waarde aan een fijne- en veilige werkomgeving.
  • Duurzame producten. De sokken worden op een duurzame manier geproduceerd. Dit gebeurt in Europa en onder toezicht van alle milieu eisen.
  • Groene fabricatie. De fabricatie van de sokken vindt plaats in een energie die grotendeels groene energie gebruikt. Ook probeert het merk, daar waar mogelijk, natuurlijk recyclebare materialen voor hun sokken te gebruiken.
  • Winstdeling. Wat Felix Flos oprecht uniek maakt, is de winstdeling. Het merk doneert 1/3e van de winst aan de organisatie Street Child. Deze organisatie zet zich in voor het bieden van (goed) onderwijs aan jonge kinderen.

Belangrijk detail: ‘Felix Flos’ betekent in het Latijns Geluksbloem.

Het aanbod van Felix Flos

Gezien de positieve impact past het merk Felix Flos perfect bij onze website. Vandaar ook dat wij met veel plezier het aanbod bekeken hebben. Binnen dit aanbod is vooral de focus ons opgevallen.

Het merk richt zich volledig op sokken. Het enige onderscheid dat gemaakt wordt, is tussen heren- en damessokken. Voor beide geslachten biedt Felix Flos losse sokken aan, maar ook 5-packs.

Binnen het aanbod valt ook de kleurstelling – in positieve zin – op. Felix Flos kiest overduidelijk voor kleurgebruik en zelfs voor opvallende kleurencombinaties.

Wie heeft Felix Flos opgericht?

Het merk Felix Flos werd in 2019 opgericht door Ritu Ramlal. Een business coach en de man achter het merk Felix Flos. Met dit merk wil hij op meerdere manieren een positieve bijdrage aan mens en natuur leven.

Het uiteindelijke doel van Ramlal is om een veilige plek voor iedereen te creëren. Als geen ander weet hij wat een onveilige situatie met een kind doet. Ook weet hij als geen ander wat de levensomstandigheden in minder welvarende landen is. Ramlal heeft namelijk roots in India.

Waarom juichen wij Felix Flos toe?

Met veel plezier zetten wij Felix Flos in de spotlights. Dit doen wij niet specifiek vanwege de sokken, maar puur vanwege de positieve impact. Het merk probeert om een betere wereld te creëren, om op meerdere manieren een nuttige bijdrage te leveren en om duurzaam te ondernemen. Dit zijn voor ons de hoofdredenen om dit merk toe te juichen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het aanbod van Felix Flos? Check de webshop van Felix Flos en laat je verrassen door dit unieke sokkenmerk: https://felixflos.nl/