Goede tips om duurzamer kleding te kopen

Het is bij steeds meer dingen mogelijk om rekening te houden met duurzaamheid. Als jij veel waarde hecht aan een goed milieu, dan is het handig om veel aandacht te schenken aan duurzaam bezig zijn. Het is mogelijk om duurzaam te wonen of voor minder CO2 uitstoot te zorgen, maar ook op het gebied van mode kun je rekening houden met duurzaamheid. Er zijn een aantal tips die jou erbij kunnen helpen om duurzamer kleding te kopen. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder, wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Tweedehands kleding kopen

Een goede tip om duurzamer kleding te kopen, is kiezen voor tweedehands. Wanneer je voor tweedehands kleding kiest, verleng je namelijk de levensduur van een kledingstuk. Op deze manier hoef je dus niet iets nieuws te kopen, wat een stuk minder duurzaam is. Bovendien betekent tweedehands kleding niet meteen dat het er niet mooi meer uitziet. Sommige tweedehands kleding is nauwelijks gedragen en is daarom prima om over te nemen. Kijk dus gerust ook eens naar tweedehands mode-items, want hiermee draag jij zeker je steentje bij aan een beter milieu.

Kies vaker voor basics

Wat ook een aanrader is als je graag duurzamer kleding wilt kopen, is vaker kiezen voor basics. Dit is duurzaam omdat basics totaal niet trendgevoelig zijn en daarom dus voor een lange tijd gedragen kunnen worden. Bij basics kun je bijvoorbeeld denken aan hemdjes of T-shirts in een neutrale kleur. Een T-shirt of hemdje gaat niet uit de mode en een neutrale kleur, zoals bijvoorbeeld wit, zwart of grijs, ook niet. Als je nieuwe kleding nodig hebt, is het dus zeker slim om hierover na te de denken. Door iets vaker voor basics te kiezen in plaats van trendgevoelige kleding zorg je ervoor dat je langer met je kleding kunt doen en dus duurzamer bezig bent.

Kijk naar kleding die duurzaam geproduceerd is

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en hier wordt daarom al veel op ingespeeld. Zo zijn er genoeg kledingstukken op een duurzame wijze geproduceerd of zijn er zelfs merken die alleen maar duurzame kleding aanbieden. Als je duurzaamheid belangrijk vindt en hier graag rekening mee wilt houden, is het goed om op zoek te gaan naar zulke winkels/merken. Door hier te kopen ben je ervan verzekerd dat het produceren van de kleding geen of nauwelijks schade heeft aangebracht aan het milieu en dit kan jou een goed gevoel geven. Mocht je op zoek zijn naar duurzame kleding, dan zijn deze shirts absoluut de moeite waard om te checken.

Koop minder kleding

Ben jij dol op shoppen en koop je eigenlijk meer dan je nodig hebt? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen als je graag duurzamer kleding wilt kopen. Het is namelijk gewoon een goede tip om minder kleding te kopen. Want hoe minder je nieuw koopt, hoe duurzamer je bezig bent. Probeer ook eens nieuwe combinaties te maken met de huidige kledingstukken die je hebt. Waarschijnlijk heb je meer dan genoeg in je garderobe liggen en is het dus niet nodig om telkens iets nieuws aan te schaffen.

Deze tips kunnen jou erbij helpen om voortaan meer rekening te houden met duurzaamheid bij het kopen van kleding. Van tweedehands kleren kopen tot shoppen bij een winkel dat hier veel waarde aan hecht, zoals twinlife.com: het zijn slimme dingen om te doen als je jouw steentje wilt bijdragen aan een beter milieu. Verander dus vooral jouw shoppatroon en kijk naar hoe jij dit voor elkaar kunt krijgen. Deze tips hierboven kunnen je in ieder geval al een heel eind op weg helpen. Wie weet gaat het je na een tijdje wel steeds gemakkelijker af!